• 25 % korting vandaag en morgen
  • Code: KONING23

Achter elk verlangen schuilt liefde

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 21:15

Alles wat we zoeken is eigenlijk liefde. Is het niet vreemd dat we ons altijd zo incompleet voelen? Niet goed genoeg. We meten ons aan anderen door te vergelijken en dan tot de conclusie te komen dat we van alles tekort schieten. Hoe komt dit nu eigenlijk?

Tekorten aanvullen

Naar mijn mening vullen we onze tekorten aan met spullen, geld, studies etc. We denken daarmee meer compleet te zijn en een stap dichter bij de liefde waar we eigenlijk naar op zoek zijn. Het maakt ons een beter mens. 

Maar het feit is dat we denken dat dit nooit genoeg is en nooit genoeg zal zijn. Dat we nog beter ons best moeten doen. Dat we nog meer moeten leren voor we genoeg zijn. Dit beeld houdt ons gevangen en beperkt. En we draaien in cirkels om maar ons zelf te blijven overtuigen dat het zo werkt. Want als iets niet lukt dan is het de schuld van ons zelf die niet goed genoeg is, die niet genoeg aan geld heeft, die niet genoeg aan kennis heeft.

Deze beperking creëeren we zelf. En je hoeft me niet te geloven. Het draait allemaal om jouw waarheid. En dat is nou net. Omdat je misschien gelooft dat het niet zo werkt blijf je doorgaan met deze overtuiging.

Alles is liefde

Wat willen me nu bereiken met meer geld, status, kennis, spullen. Het draait allemaal om liefde! Of het gaat over zelfliefde door bijvoorbeeld jezelf te verzorgen met kleding , met gezonde voeding met een status die zegt dat goed bent zoals je bent. Of dat het om naastenliefde gaat. Door het kunnen verzorgen van gezin, het delen aan de ander die minder heeft, een ander te onderwijzen om te groeien. Het is allemaal liefde! 

En het leuke is dat je dat allemaal niet voor nodig hebt. Jij bent liefde, wij zijn liefde. Wanneer je deze overtuiging nog moet ankeren in je brein kun je je voorstellen hoe je zou denken wanneer je dat al bent die je wenst dat bent.

Laten we een voorbeeld geven van geld. Geld is ook liefde. Heel mensen hebben de overtuiging dat geld meer kan bieden en dus is het zo. Want jouw gedachten vormt je waarheid. Stel je voor dat jij nu de overtuiging hebt dat wanneer je rijk zou zijn (en dan kun zelf bepalen hoe rijk je dan moet zijn) om alles te kunnen geven aan zowel jezelf als de ander. Dus bijvoorbeeld je kan je kind alles geven. Of je kan eens eindelijk ontspannen. 

Wanneer je dan de volgende keer een negatieve gedachten heb. Zoals, ik kan deze rekening niet betalen en je ervaart angst , bedenk dan wat je rijke ik zou denken zou zeggen. Zou die erover inzitten?  Zou je dan angst kennen?

Speel maar dat je dit al bent. Dit is DE manier om jezelf in een andere energie te brengen. Want je gaat jezelf anders overtuigen en anders ervaren. En dit weerspiegelt in je werkelijkheid. En dan gaat het niet om geld .. maar om liefde!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.