• 25 % korting vandaag en morgen
  • Code: KONING23

Altaar benodigdheden

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 14:21

Altaar benodigdheden

Een altaar is een plek die je inricht met spullen die voor jou belangrijk zijn en wat je op dit moment bezig houdt. Het is ook een heilige plek waar je naar toe kan om een kaars aan te steken, een gebed te doen om om spreuken uit te spreken. 

Een altaar voor heksen staat op het oosten en bevat elementen uit de natuur en van elke windrichting.

Windrichtingen en elementen 

Noorden

Zo staat op het noorden de aardse spullen zoals zout, edelstenen en kristallen, plantjes, kruiden en alles wat aards is.

Oosten 

Op het oosten staan de spullen dat symbool staat voor lucht zoals wierrook, veren, verstuivers en oliebranders.

Zuiden

Op het zuiden staan de spullen die symbool staan voor vuur zoals kaarsen.

Westen 

En op het westen staan spullen die symbool staan aan water. Denk aan schelpen, maanwater maar ook bloemen in een vaas.

Eigen invulling 

Iedereen is uniek en jij als heks ook. Het is vooral belangrijk dat deze plek voor jou magisch is en je herinnert aan je groei. Zo kun je ook bijvoorbeeld spulletjes daar neerleggen die je vind zoals stenen, veren, blaadjes, bloemen, schelpen. Maar je kan ook er een seizoensgebonden plek van maken en als kinderen hebt kun je ze hier ook bewust van maken door deze plek samen in te richten.

Je kan een mooi altaarkleed gebruiken of een beeld erop zetten die voor jou symbool staat voor iets belangrijks in jezelf.

Meerdere altaren

Je hoeft het niet bij één altaar te houden. Je kan ook een altaar op je slaapkamer maken, in de woonkamer en zelfs buiten in je tuin en dit ook voor verschillende doeleinden gebruiken.