• 25 % korting vandaag en morgen
  • Code: KONING23

Beltane 30 april tot en met 1 mei

Beltane is net als Samhain pas later gekomen in de natuurreligie. Het is een soort tussenfeest. Een tegenhanger van Samhain waarin we het oude eren en een nieuw leven vieren, het verval en wedergeboorte, is Beltane het feest van vruchtbaarheid en bloei. Beltane werd in de oude natuurreligie gevierd rond 1 mei , net hoe de maan stond. We houden nu 1 mei aan.

Er wordt dan ook vaak het Beltane vuur aangestoken dat symbool staat voor de zon die nu steeds krachtiger zal worden. De zonnegod Bel werd in de tijd van de Kelten vereerd en zou de zaadjes die in de grond zitten en aan het groeien zijn extra levenskracht geven door zijn vuur zodat ze tot volle bloei kunnen komen.

De liefde 

En ook de liefde staat centraal. Net als de dieren die op zoek gaan naar een geschikte partner , was ook dit festival voor de Kelten een manier om een geliefde te ontmoeten. Wanneer je verder wilde met een partner kon je over een meitak springen en elkaar de liefde verklaren.

Ook aan jezelf kun je deze dagen de liefde verklaren en dus jezelf volledig omarmen zoals je bent. Maak voor jezelf bijvoorbeeld op een papier een belofte aan jezelf. Dat je trouw bent aan wie je bent en je van jezelf zal houden door dik en dun.