• 25 % korting vandaag en morgen
  • Code: KONING23

Nieuwe maan 20 april 2023

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 11:59

Inleiding

In deze nieuwe maan(d) reading heb ik kaarten gelegd voor de aankomende maand. Voor elke maanfase. Zo hebben we een mooi overzicht van de gehele maand. Wat ik al een paar dagen voel is dat we vooral met familielessen bezig zijn. Patronen zijn aan het licht gekomen om los te mogen laten tijdens volle maan op 5 mei waarin de havik en de wilg je zullen helpen en je weer balans mag krijgen tussen je mannelijke en vrouwelijke kant. Op 30 april is er een Beltane inwijding middels audio. Hierin onderga je een transformatie met de Beltane vuurdraak. Bel staat voor de zonnegod en dus eren we het vuur zodat we vol passie kunnen leven. Vuur kan ook vernietigen maar wanneer je vuur op een juiste wijze gebruikt zal het juist in positieve zin transformeren.

Nieuwe maanfase 20 april t/m 23 april

De energie van de nieuwe maan begint vandaag en zal daarna nog twee dagen op z'n sterkst zijn. Bij de nieuwe maan plant je het zaadje voor de rest van de maand zonder nog actie te ondernemen. Je kan je dromen visualiseren of je wensen opschrijven en alvast wat uitdenken. Het is ook nog een kwetsbare periode. Het zaadje is nog niet sterk genoeg en het kan dus zijn dat het niet overleeft. Daarom is het goed om je dromen deze dagen nog voor je te houden.

Dit is wat de kaarten ons vertellen deze drie dagen:

Deze nieuwe maan mag je meer de schoonheid in jezelf gaan zien. Je vrouwelijke kant omarmen en jezelf in de spiegel kijken en ook echt van elk deeltje van jezelf houden. Je bent goed genoeg zoals je bent. Ook zal er veel boven water komen wat eerst verborgen lag. Jij voelde dit met je fijngevoeligheid al aan en dit is ook een bevestiging voor je. Waar je er eerst niet zoveel mee kon ,kan je dit nu vol zelfvertrouwen een plek gaan geven zonder echt een oordeel te vellen. Dit boven water komen is eigenlijk al genoeg voor je om de waarheid te bevestigen. Je ziet daardoor ook duidelijker wat de verborgen agenda was van een bepaald persoon en dat dit met een negatief patroon te maken heeft. Hiervoor kon je je dit nog wel persoonlijk aantrekken en oneerlijkheid voelen. Misschien doet het nog steeds pijn maar kan je nu ook zien dat het niet iets van jou is maar juist van de ander.

De draak die deze nieuwe maan bij ons is , staat in verbinding met Saint Germain en is bewaker van Atlantis. Deze draak kan je deze nieuwe maan weer meenemen naar deze magische plek door er verbinding mee te maken en de magie van het leven weer te herontdekken en de oude kennis die altijd geheim is geweest voor anderen aan je doorgeven. Tijdens meditatie kun je contact maken en vragen aan deze draak je informatie te laten herinneren uit deze tijd om dit terug naar de aarde te brengen. Je zult je helende krachten daardoor weer activeren en om de spirituele krijger in jezelf te ontwaken. Ook Merlijn is bij je om tijdens deze nieuwe maan contact met je te maken en als gids of mentor te dienen. De oude manieren uit de Keltische tijd zullen ook waardevol voor je zijn om je paranormale gaven verder te ontwikkelen.

Wassende maan 23 april tot en met 4 mei

De wassende maan staat voor groei. Je kan de nodige (kleine) stappen zetten op weg naar bloei. 

De kaarten zeggen het volgende :

Je mag best wat meer van jezelf verwachten want dit kun jij! Verwacht ook meer overvloed, mogelijkheden en kansen want dit is voor iedereen weggelegd en dus ook voor jou! Dit is het moment je vleugels uit te slaan net als de eenhoorn op de foto. Verdiep je bijvoorbeeld in de Wet van aantrekking om dat naar je toe te halen wat je wenst en je positieve gedachten te voeden. 

Het is daarbij belangrijk als heler, en heler kan in vele vormen, dat je gezond blijft eten en jezelf goed verzorgd. Als jij het niet doet, wie doet het dan? Zo houd je tegelijkertijd je energielevel hoog. Ook mag je je wonden gaan helen door dus met de wassende maan actief stappen voor jezelf te zetten. Dit kan bijvoorbeeld therapie zijn maar ook creativiteit om jezelf te ontladen en te helen van het verleden. Tijdens volle maan kun je dan volledig loslaten maar dan is het wel goed om deze confrontatie aan te gaan. En dit heeft dan automatisch ook een helend effect op je omgeving. Je ziel verlangt ernaar. Wees lief voor jezelf. Gun jezelf de volledige aandacht en ga er op je eigen manier mee aan de slag. Niemand anders voelt of ervaart wat jij voelt en ervaart.

De draak die bij de fase van de wassende maan bij ons aanwezig is , is Singold. Deze draak is de draak van dankbaarheid en laat ons negatieve patronen zien. De draak vraagt je om deze fase je emotionele blokkades te erkennen. Vind tegelijkertijd ook de kleine dingen in het leven waar je dankbaar voor mag zijn. Erken de angsten, schuldgevoelens, woede of verdriet. Erken de zelftwijfel en dat zij een deel van je zijn maar laat ze niet overheersen en je overvloedig leven in de weg staan. Zoek ook een uitlaatklep waar je van oplaad en je energie verhoogt , de tijd vergeet. Zoek een schelp, steen of kristal die je als amulet kan gebruiken en je de mooie kant van het leven laat herinneren. En ga voorwaarts met liefde in je hart.

Je zal de juiste tijd vinden zeggen de feeën,  het juiste moment aanvoelen om te gaan vliegen. Eerst maar deze heling zodat je straks helemaal kan zijn wie je vanuit je ziel bent. Liefde helpt je hierbij. Er ontstaat een verbinding tussen jou en een andere ziel. Diegene weet je te raken en er vindt gelijkheid plaats, een zielsconnectie dus. Deze persoon komt op je pad zodat je verder kunt. Dit kan ook op afstand, op een spiritueel niveau zijn zoals een tweelingziel. Je weet diep vanbinnen dat we niet altijd fysiek dicht bij elkaar hoeven te zijn om verbinding met de ander te maken.

Volle maan 5 mei , energie voel je tot en met 7 mei

De volle maan is het moment van bloei maar ook die van loslaten zodat er ruimte komt voor het nieuwe. Je mag vieren en naar buiten komen. Het is vaak een sociale dag waar we behoefte hebben met anderen samen te zijn.

Er is veel aan de hand tijdens deze volle maan. Er vielen echt veel kaarten uit. Dit is wat ze zeggen:

In de natuur zijn tijdens volle maan en de twee dagen erna is de eerste boodschap. Het aarden zal je helpen alles mee te geven aan Moeder Aarde. Zij helpt ons bij het loslaten van de energie en deze weer om te zetten. Je kan dan tegelijkertijd ook weer opladen. Bomen, bloemen, de zee, kunnen je allemaal helpen. Wandelen, lekker buiten zijn..

Er is veel tot stand gekomen en dit zal zich tijdens de volle maan naar buiten komen. Het harde innerlijke werk is niet voor niets geweest. Je zal daarom groei bij jezelf ervaren en mogelijk ook een nieuw project die in je opkomt. Je zult je deze dagen rijk voelen, rijk aan liefde, gezondheid en echt in je kracht gaan staan. 

Mocht je nog niet meedoen met de cursus "pad van de druïde " dan kun je je volgende week aanmelden.  De volle maan inwijding die in het teken staat van het heilige huwelijk die we met ons zelf aangaan is dan gratis. De wilg en de havik helpen ons dan hierbij.

Terugkomend op de kaarten, je bent gestopt met een strijden en te vechten om dingen die buiten jezelf liggen. Hiermee win je de strijd in jezelf.Hier mag je echt wel trots op zijn! En vieren tijdens de volle maan. Je kan hierdoor meer in het NU zijn en de dingen waarderen zoals ze zijn. In een machteloze situatie heb je zelfbeheersing geleerd. Een ontzettend mooie kracht. Het zal je veel vrede en wijsheid brengen.

Er zijn wel drie draken bij ons tijdens volle maan! Wat aangeeft dat er veel transformatie plaats vind en heeft plaats gevonden.

De draak die is verbonden met tijd is waarschijnlijk net zo oud als het Universum en wilt je laten weten dat hij je helpt bij stilte. Stilte vooral in je gedachten. Je piekert best veel. Meditatie helpt je hierbij. Het Nu is het cadeau van het Universum waar veel schatten voor ons verborgen liggen. De realiteit is namelijk alleen maar in het NU. Geef jezelf over aan de stilte en laat los. Laat de zelftwijfel los, het verleden. Stress wordt vaak veroorzaakt door de verkeerde interpretatie van tijd.

De tweede draak vertelt je dat de uitdagingen op aarde best wel lastig zijn. Neem de tijd na volle maan om eens goed te gaan reflecteren. Kijk wat jouw verantwoordelijkheid is in het verhaal. Maar ook wat je waarde nu eigenlijk zijn.  Wat is voor jou belangrijk in het leven. Ook deze draak zegt weer dat stilte belangrijk is. Breng jezelf naar een plek waar je graag wil zijn. Hoe ziet het eruit? Hoe voel je je daar?Neem ten alle tijden zelf je verantwoordelijkheid voor je eigen leven en laat het geluk van jezelf afhangen..

De derde draak is de draak van vrede. Wees dus ook mild voor jezelf. Straf jezelf niet af maar kijk met mededogen naar jezelf. Wat zou je jezelf willen zeggen? Wat voor advies wil je geven ? In alles zitten lessen. Deze draak zal je helpen om deze vrede in jezelf terug te vinden.

Je zult met wijsheid handelen en alleen degene in vertrouwen nemen die goed aanvoelen zeggen de feeën. Hierdoor zal er geen onnodige energie naar een ander gaan. Ook heb je geleerd dat het soms beter is niets te zeggen. Veel heksen, mannelijk of vrouwelijk zijn waarheidszoekers. Dan is het niet altijd makkelijk om je mond te houden maar je leert langzamerhand dat het niet altijd een verschil maakt en je ook iets bij een ander mag laten. Hiermee heb je ware magie gecreëerd!

En dan de kaart van verbintenis die eigenlijk heel mooi komt tijdens de volle maan inwijding waar je dus het heilige huwelijk met jezelf aangaat. Ook is dit gelijk een teken zijn dat je met je tweelingziel een verbintenis aangaat en er dus meer toenadering zal komen. Want wat je in jezelf aangaat,  ga je ook automatisch aan met je tweelingziel. Het evenwicht komt weer terug van je mannelijke en vrouwelijke kant! Hoe mooi is deze boodschap en wat sluit dit mooi aan!

Meer over de volle maan inwijding kun je hier lezen.

Afnemende maan, twee weken na volle maan 

De afnemende maan staat voor reflectie, loslaten en naar binnen gaan.

De kaarten zeggen het volgende:

 

Ga naar binnen en ontdek weer wat je dromen waren. De Eenhoorn wijst ons op een avontuur die je graag aan wil gaan. Dit kan zijn dat je iets nieuws wil proberen of dat je al een tijd de droom koestert om op reis te gaan. Gebruik deze stille periode om dit weer te ontdekken in jezelf.

Er is iets wat je al hebt losgelaten en er is nu een einde gekomen aan een fase. Het Beltane vuur heeft dat verbrand wat nodig was om ruimte te maken voor iets nieuws. Loslaten gaat ook over de pijn voelen van het loslaten. Het is een hele stap geweest en dit mocht je vieren tijdens volle maan maar je mag ook de gevoelens erkennen van de pijn die daarbij komt kijken en troost zoeken. De natuur kan je hierbij helpen. Denk aan de bomen of de bloemen. Aromatherapie helpt daarbij bijvoorbeeld. Hiermee ga je vanuit je hoofd direct naar je hart. En ook dit is weer aansluitend op de cursus in de maand mei waar we ook aan de slag gaan met essentiële oliën verbonden aan de vier elementen.

Je kan hier meer lezen over de cursus.

De draak die deze periode aanwezig is om ons te ondersteunen is de draak Destiny. Zij heeft gewacht tot je haar zou zoeken om je kracht terug te eisen. Ze zal je helpen bij wie je bent om de spiegel voor te houden of systemen die niet werken aan te spreken. Iets waar we al lange tijd ons mond over moeten houden als heks. We zijn vaak goed gebekt en doorzien ook systemen die niet werken. Dit wordt niet langer afgestraft en ze is dan ook bij je om in eigen kracht te staan. Wees die verandering zelf zegt ze. Wacht niet langer op anderen en neem je eigen verantwoordelijkheid in het grotere geheel. Je hebt meer invloed op de wereld dan je denkt. Werk ook samen met anderen hieraan en bundel jullie krachten. Blijf bij je eigen visie en creëer samen een betere wereld.

Donkere maan - twee dagen voor de nieuwe maan in mei

De donkere maan is de periode van afzondering en onze schaduwkanten. Wellicht heb je meer behoefte alleen te zijn. Uit het donker wordt het licht opnieuw geboren tijdens nieuwe maan. Dit is een voorbereiding hier op.

De kaarten zeggen het volgende:

Een paar magische dagen zie in de kaarten. Er is tijdens de donkere maan een poort voor je beschikbaar waar je doorheen kan gaan om je te verbinden met de magie en de helende eigenschappen van jezelf. Je kan bijvoorbeeld Reiki voor jezelf toepassen of aurahealing. Wees ook trouw aan het pad van de heler door dicht bij jezelf te blijven.

De draak Mordwyn is dan bij je om de juiste mensen, en spullen op je pad te plaatsen om meer in contact te komen met je ware ziel. 

Ook wil de draak dat je alvast nadenkt over de gereedschappen die je wil gebruiken tijdens de volgende fase om je project te laten slagen. Ga op reis deze donkere maan naar je hart en je ziel. Ontdek daar je zielsmissie die alleen jij weet. Erken de angsten waar je doorheen bent gegaan en misschien nog steeds hebt. Volg je hart en waarheid!